OGLED OBČINSKE KNJIŽNICE JESENICE

V četrtek, 4. 4., smo se učenci 7. razreda odpravili na ogled Občinske knjižnice Jesenice. Ogled je potekal v sklopu nacionalnega projekta z naslovom Rastem s knjigo. Gre za projekt spodbujanja branja, ki se izvaja že od leta 2006.

V avli občinske knjižnice nas je najprej pozdravila prijetna knjižničarka in nas seznanila z osnovnimi podatki te javne ustanove. Nato pa je sledil ogled obeh oddelkov. Najprej smo si ogledali oddelek za odrasle, nato pa še otroški oddelek. Knjižničarka nam je pokazala sistem zlaganja knjig UDK, nam predstavila gradiva, ki si jih je možno izposoditi, nas povabila, da se včlanimo v njihovo knjižnico ter nas opozorila na prostorsko stisko knjižnice.

Za tem smo se razdelili v pet skupin in vsaka skupina je na otroškem oddelku poiskala knjigo, ki bi jo priporočila drugim. Sošolcem smo predstavili izbrane knjige in jih povabili k branju. Nekaj predlogov pa je dodala tudi knjižničarka. Spodbudila nas je k branju knjig slovenskih avtorjev, predvsem knjig Ivana Sivca, Dese Muck, Primoža Suhodolčana in Nejke Omahen.

Nazadnje smo si ogledali kratek film o knjigi Avtobus ob treh, avtorice Nataše Konc Lorenzutti. Prav to knjigo pa smo prejeli v dar in nekateri se že veselijo (jaz sem knjigo že prebrala in povem vam, da je odlična) branja.

BESEDILO: Naja Garibović, 7. b

FOTO: ga. Mateja Cuznar Zadnik