SREČANJE S HONEY

V  mesecu oktobru smo se učenci 6. č razreda pri razredni uri srečali s psičko Honey, zlato prinašalko, ki jo večkrat srečamo na naših hodnikih. Z gospo Janko Bergel Pogačnik izvajata terapevtska srečanja. Preživeli smo prečudovito uro. Pa si poglejmo, kaj smo o druženju s Honey zapisali učenci.

Vstopili smo v učilnico, kjer sta nas čakali učiteljica Janka in njena psička Honey. Razdelili smo se v štiri skupine – tri skupine so oblikovale zapise o tem, kaj nas žalosti, jezi, veseli, kaj je strah  …, ena skupina pa se je posvetila Honey.

Takoj, ko sem stopila v učilnico, me je oblilo veselje. Honey je bila vesela, ko smo jo božali in jo ogovarjali. Bilo je zelo lepo.

Srečanje s psičko mi je bilo zelo všeč. Terapevstka Honey je svetlo rjave barve. Je zelo prijazna. Najlepše mi je bilo, ko smo jo božali, ji dali vodo, jo krtačili in jo oblekli v odsevnik.

Ko sem prišel na preduro, smo kmalu odšli iz učilnice. Malo sem bil začuden, ker navadno ostanemo v razredu. Potem pa smo prišli na razredno stopnjo in kmalu sem zagledal psičko. Bil sem zelo presenečen. Najprej smo se pogovarjali o tem, kako ravnati s psom, nato pa smo se razdelili v skupine. Razredna ura mi je bila zelo všeč.

To je bila nepozabna razredna ura.

Honey smo božali po hrbtu. Želim si, da bi vsi učenci na tak način spoznali pse in njihovo naravo.

BESEDILO: učenci 6. č razreda

FOTO: ga. Bojana Osenk Martinjak