KAJ SE DOGAJA V BOLNIŠNIČNI ŠOLI?

Novo šolsko leto je v polnem teku tudi v bolnišnični šoli. Beremo, pišemo, računamo. Spremljamo aktualne dogodke in obeležujemo mednarodne dneve.

V evropskem tednu mobilnosti smo razmišljali, kako bi prispevali k bolj zdravemu načinu bivanja, in prišli do zaključka, da se moramo vsi skupaj truditi k spremembi mobilnih navad. Risali in pisali smo, se pogovarjali o pešbusu in bicivlaku, ki bi bila dobrodošla tudi na Jesenicah.

Pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa je bila glavna tema v tednu otroka. Ob namiznih igrah smo razvijali različne spretnosti, se zabavali in ugotovili, da je druženje brez mobitelov lahko prav prijetno.

Poskrbeli smo, da so naši prostori zasijali v pisanih jesenskih barvah. Z likovnimi izdelki smo okrasili celotno pediatrijo in tako pričarali prijetnejše vzdušje za vse, ki »bivamo« v bolnišnici.

Umivanje rok z milom in vodo je ključnega pomena za naše zdravje. Ob svetovnem dnevu umivanja rok, 15. oktobra, ki so ga obeležili s stojnicami v pritličju bolnišnice, smo prispevali svoj delček k promoviranju tudi mi.

Nismo pozabili na svetovni dan boja proti lakoti, 16. oktober, in svetovni dan boja proti revščini, 17. oktober. Zapis v našem skupnem prostoru nas opozarja na skrb zbujajoče stanje širom po svetu.

Za bolj vesele trenutke smo za mamice – delavke, zaposlene v SB Jesenice, izdelali voščilnice ob rojstvu otroka.

BESEDILO in FOTO: ga. Brigita Kunčič