OGLED MUZIKALA SEN KRESNE NOČI

Učenci, ki sodelujemo na tekmovanjih iz angleščine, tekmujemo za angleško bralno značko ali nastopamo na šolskih proslavah, smo si v petek, 19. 1. 2018, v Cankarjevem domu v Ljubljani ogledali muzikal Sen kresne noči v izvedbi English Student Theatre 2. gimnazije Maribor. Nastopajoči so se odlično odrezali. Govorili oz. peli so v angleščini, kar pa ni bil problem, saj je bila s stropa obešena tabla, na kateri so se izpisovali podnapisi.

Zgodba govori o Heleni, ki je bila z Demetrijem, in o Hermiji, ki je bila z Lisandrom. Demetrij je začel osvajati Hermijo zaradi njenega bogatega, mafijskega očeta. Razšel se je s Heleno ter začel hoditi za Hermijo, Lisandra pa ni več pustil k njej. Ko sta se Lisander in Hermija odločila pobegniti, ju zaloti Helena in pove Demetriju. Kralj vilinov je Oberon, kraljica pa Titanija. Čeprav sta poročena, se ne marata. Oberonov sin se hoče poročiti s kraljico Amazonk, a jo hoče poročiti tudi največji poslovnež na svetu, Tezej. Kralj Oberon je poskusil s svojimi vilinci vse popraviti. Uporabijo čaroben cvet, ki ima moč, da če na oči speče osebe zliješ njegov sok, se zaljubi v prvo, kar zagleda, ko se zbudi. Vse se močno zaplete, saj vilinci cvetni sok kanejo v oči napačnim ljudem. Oberon cvetni sok nakaplja tudi na oči Titanije, ki se tako zaljubi v enega izmed obrtnikov, ki so mu zapovrh glavo spremenili v oslovsko.

Konec dober, vse dobro. Vilinci svoje napake na koncu popravijo. Najstniki in Tezej se dogovorijo, da bodo imeli trojno poroko. Oberon spremeni Titanijo nazaj v svojo ženo in se pobota z njo, Tezej spusti kraljico Amazonk in vsi so srečni in zadovoljni.

Predstava mi je bila zelo všeč, sploh zaradi raznolikosti pesmi.

BESEDILO: Maks Kermc, 6. c

Pa še zapis v angleščini:

MUSICAL THE MIDSUMMER NIGTH’S DREAM

On Friday, January 19th, some of us,  students of our school went to Cankarjev dom in Ljubljana to see the musical called »Sen kresne noči – Midsummer night’s Dream”.

The English Student Theatre of II. Gimnazija Maribor featured the musical. It was a modern musician cover/adaptation of the popular Shakespeare’s romantic comedy. The show lasted 2 and a half hour with 10 minutes break.

There were many characters like dictator Theseus who was getting married with the Amazon Hippolyta that was forced into that marriage; then there were 4 teenagers – Hermia who was in love with Lisandro, Helena in love with Demetrius; Then Demetrius fell in love with Hermia due to her rich father Egeus. There appeared also fairies, king Oberon and his queen Titania that were arguing about Oberon’s son. There was also a group of handcrafters. In the end, everybody was happy and free.

The light effects and the sound that sent the shivers all over my body impressed me. I have never been to a better theatre show in my life. In addition, there were subtitles on the canvas above, which made the show understandable not only to the fluent English speakers, but to everybody.

It was an amazing experience and I would recommend this musical to everyone.

BESEDILO: Kristina Arhar Bošnjak, 9. b

FOTO:

https://www.druga.si/utrinki/2017/est-sen-kresne-noci/1512/#foto2 (Dostop: 30. 01. 2018.)

https://www.druga.si/utrinki/2017/est-sen-kresne-noci/1512/#foto490 (Dostp: 30. 01. 2018.)