ZANIMIVO IN SPROŠČENO O STRESU

V četrtek, 10. 11. 2016, smo sedmošolci prisluhnili zanimivemu predavanju o stresu. S stresom se seveda srečujemo vsi in prav je, da se ga naučimo zaznati in ukrepati, ko ga je preveč.

IMG_2792

Na začetku srečanja nam je predavateljica predstavila različne skupine stresov. Sodelovali smo pri igri, v kateri smo morali razne stresne situacije uvrstiti v dane skupine. Sledila je zanimiva vaja  sproščanja.  Gospa nam je predvajala umirjno glasbo, zaprli smo oči in sledili njenim navodilom. Nekateri učenci nad takšno vajo niso bili ravno navdušeni. Verjetno zato, ker se je bilo potrebno umiriti ter telo in misli predati sproščanju.

IMG_2795

Naslednjo šolsko uro smo poslušali predavanje o stresu. Izvedeli smo, kako zaznavati stres in kako se z njim spopasti. Precej učencev naše starosti je vsakodnevno pod močnim stresom, največkrat je le-ta povezan s šolo in previsokimi pričakovanji staršev.

IMG_2801

Ker nam je ostalo še nekaj časa, smo se ponovno udobno namestili in se z mislimi preselili na plažo, kjer nas je grelo poletno sonce, nas božal prijeten vetrič … Meni je bila ta oblika meditacije zelo všeč in vem, da nam še kdaj v kaki stresni situaciji pride prav.

BESEDILO in FOTO: Daša Sekardi, 7. b