NA KONCERTU IZ MALEGA RASTE VELIKO

V četrtek, 27. 10. 2016, smo se učenci predmetne stopnje odpravili v Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, kjer smo prisluhnili projektu Glasbene šole Jesenice z naslovom Od tona do glasbe – iz malega raste veliko.

Najprej smo zaploskali najmlajšim učencem, nato pa tistim, ki že nekaj let obiskujejo glasbeno šolo. Tako so se nam kot prve  predstavile flavtistke. Poleg njihovega pogumnega nastopa na odru pa nam bo v spominu ostalo oponašanje smrčanja.

IMG_2754

Voditej prireditve nas je na humoren in zanimiv način popeljal v svet različnih glasbil – flavt, harmonik, kontrabasov, violončel, klavirjev, kitar … Podrobneje pa smo spoznali citre in harfo.

IMG_2749

Med nastopajočimi smo pozdravili kar nekaj učencev naše šole. Prisluhnili smo duetu na harmoniko, pa zahtevni skladbi na klavirju, pa trobentaču v komorni skupini … Z zanimanjem smo prisluhnili mlademu bobnarju, saj nas je voditelj spodbudil, da štejemo bobnarjeve udarce. A kaj kmalu se je izkazalo, da je za nas prehiter, zato točnega odgovora nismo dali.

IMG_2762

Predstava se je zaključila z nasopom komorne skupine, v kateri so zaigrali trije mladi fantje in nas v glasnih plesnih ritmih ponesli v prihajajojoče počitnice.

IMG_2770

BESEDILO: Daša Sekardi, 7. b, in Zala Benič, 7. c

FOTO: Zala Benič, 7. c