Z LETALOM NAD JESENICAMI

Učenci, ki jim je zgodovina več kot le nekaj preteklega, so se z veseljem, predvsem pa z željo po novem znanju, udeležili tekmovanja iz zgodovine mesta Jesenice. Med njimi je bila tudi učenka Hana Glavič iz 6. c razreda, ki je 14. 03. 2106, z ostalimi učenci sodelovala na občinskem tekmovanju. To tekmovanje pa si bo še posebej zapomnila, saj si je tu prislužila kar dva nagradna izleta.

Tako se je sredi meseca maja odpravila na letališče Lesce. Pa si preberimo, kako je bilo na prvem izletu:

“18. maja 2016 sem se odpravila na prvi nagradni izlet – polet z letalom nad mestom Jesenice. Vzleteli smo z letališča v Lescah in kasneje tam tudi pristali. Komaj sem čakala, da sedem na letalo in doživim občutek letenja. No, priznati moram, da me je bilo kar malo strah. A ko sem pod seboj zagledala lep razgled nad delom Gornjesavske doline, sem razmišljala le še o krajih pod menoj.

sola

Vse je zgledalo zelo majhno, mogočni so bili le še belo obarvani hribi Karavank in vršaci Julijskih Alp, dolina pa se je kopala v zeleni barvi. Zanimivo je bilo videti našo šolo – tokrat čisto drugače, kot jo videvam vsak dan. Letenja je bilo prehitro konec in že smo bili ponovno v Lescah. Bilo mi je zelo všeč in zagotovo bom na tekmovanju sodelovala tudi drugo leto.”

BESEDILO in FOTO: Hana Glavič, 6. c