Mmmm, kako je dobro! (Tradicionalni slovenski zajtrk)

V petek, 20. novembra 2015, smo že četrtič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi na pomen oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga v šolah in vrtcih izvajali že peto leto zapored.

IMG_1064 (2)

Ta dan smo imeli na voljo brezplačen zajtrk, ki je bil sestavljen iz medu, bio masla, zaseke, ajdovega kruha z orehi, bio mleka in bio jabolka. Vsa živila so bila slovenskega porekla, pridelana oz. predelana na Gorenjskem.

IMG_1077

Tudi kosilo je bilo značilno slovensko, saj je bil jedilnik sestavljen iz domače bučne juhe, kranjske klobase, kisle repe in pretlačenega krompirja.

Zajtrk in kosilo sta bila zelo okusna. Prav prijetno je bilo videti toliko učencev in tudi odraslih, ki so z veseljem posegli po slovenskih dobrotah.

IMG_1080 (2)

Tudi letos je dogodek potekal pod vodstvom ge. Saše Femc Knaflič. Prav njen in osebju v kuhinji pa gre zahvala za to, da smo se dobro in zdravo najedli!

IMG_1103 (2)

BESEDILO: Margerita Grune, Šejla Bešić in Lea Jokić, 8. a

FOTO: Tamara Brkić in Anja Žunec, 8. a