Obiskal nas je raper Zlatko

Šolska dvorana je še pred dneva tednoma gostila praznično razpoložene učence, v sredo, 7. 1. 2015, pa se nam je na odru pridružil nekdo, ki mu v Sloveniji ni para, ko je potrebno kako prigodo iz vsakdanjega življenja oviti v rap glasbo in skovati kako ostro rimo. Z nami je bil Zlatan Čordić, bolj znan kot raper Zlatko.

DSC_0021 DSC_0179

No, ker pa smo novinarji znani po tem, da smo zelo »firbčni«, včasih celo malce nadležni, smo mu kaj hitro zastavili nekaj vprašanj. Opisal nam je mladost v Fužinah, za katero pravi, da je bila lepa, polna spominov na dobre prijatelje. Poleg družine so ga prav ti prijatelji najbolj spodbujali na njegovi glasbeni poti, na kateri je nastalo kar nekaj zanimivih albumov.

DSC_0094

Ko pa je Zlatko začel rapati, pa je završalo tudi med učenci. Nekateri so znali nekaj njegovih besedil, spet drugi so se pozibavali v ritmu glasbe, najpogumnejša pa sta se mu celo pridružila na odru.

DSC_0034 DSC_0173

Na ta dan pa Zlatko praznuje rojstni dan, zato smo povabile učence in učitelje v dvorani, da so se nam pridružili pri petju pesmi Vse najboljše za te … Gost je bil tako presenečen in vesel, da nas je poprosil, naj malce počakamo, da bi nas posnel. Tako mu je cela dvorana voščila ob osebnem prazniku, izročili pa smo mu tudi simbolična darila. Na koncu prireditve so se posamezni razredi z Zlatkom fotografirali, delil pa je tudi avtograme.

DSC_0249

Šejla Bešić, Margerita Gruene, Lea Jokić, 7. a

FOTO: Matic Mravlje, 9. c