IGRAČKE, VOŠČILNICE, OKRASKI, SLADKI PIŠKOTI IN OKUSNE MARMELADE, NATO PA PRAZNIČEN KONCERT

V sredo, 13. 12. 2017, se je na naši šoli odvijal božično-novoletni koncert. Preden so nastopajoči stopili na oder, so staršem, učiteljem in ostalim obiskovalcem koncerta učenci na bazarju ponudili prečudovite izdelke.

Izbirali so lahko med raznovrstnimi prazničnimi voščilnicami, sladkimi domačimi piškoti, marmeladami različnih okusov, novoletnimi okraski …

Dodali pa smo še nekaj sladkih utrinkov – učenci 4. a in 4. b razreda so pekli piškote za novoletni bazar, saj so tudi oni skupaj z razredničarkama želeli nekaj prispevati v šolski sklad. Pekli so ga. Tatjana Savinšek in ga. Monika Legat Mežek ter z vsakega razreda po šest učencev. Z veseljem pa jih je v popoldanskih urah obiskala tudi ga. ravnateljica in jim  pomagala pri peki.

V učilnici jutranjega varstva pa je na dan bazarja potekala menjava igrač. Tu so lahko učenci zamenjali rabljeno družabno igro za kako novo, manj poznano.

Nato pa smo prisluhnili pevskim zborom, ki so nam z božičnimi pesmimi pričarali praznično vzdušje. Tem pa so se pridružili tudi pleslci in glasbeniki, ki so popestrili prijetno prireditev.

Razveselile so nas tudi učiteljice, ki so v okviru pevskega zbora Mavrica zapele tri pesmi. Tudi njih je, tako kot ostale nastopajoče pevske zbore, vodila ga. Mojca Čebulj, družbo pa ji je delal dirigent, g. Primož Kerštanj.

Prav njima gre največja zasluga za včerajnšnji lep večer. Zahvaljujemo se tudi ge. Willewaldt, ki je pripravila učence na odlično vodenje in povezovanje prireditve, in ge. Biščević, ki je poskrbela za plesne nastope učencev naše šole.

BESEDILO: Salina Hajdinjak Šumež, 7. a, in Hana Šturm, 7. b

FOTO: Islam Begić, Maks Frelih, Hana Šturm, 7. b