PREDSTAVILI SMO SE NA 17. TUJEJEZIČNEM RECITALU

V petek, 20. 10. 2017, je že 17. leto zapored potekal tujejezični recital z naslovom Jezik – kultura in tradicija. Našo šolo so zastopali naslednji učenci: Živa Kastelic, Sergej Šegan (8. c), Mejerem Šehič, Larisa Musić (7. c) ter Lara Reškovac, Denis Pašagić in Alina Bektaševič (7. b). Osrednja tema recitala je bila  »potovanja«.

Naši učenci so se predstavili z recitacijami slovenskega pesnika Andreja Kokota s pesmijo Moja vas, v nemščini Mein Dorf, v ruščini  Moja derevnja, z angleško izštevanko London Bridge is Falling Down in s Prešernovim Krstom ob spremljavi kitarista Sergeja.

Naša šola je na omenjenem mednarodnem recitalu nastopila v družbi osmih osnovnih in sedmih srednjih šol. Iz gimnazije Himmelev Gymnasium Roskilde na Danskem sta nastopili dve dijakinji, Josefine Schou Mønnike in  Lea Blicher Wildenradt,  z epsko pesnitvijo Pesem o Vikingih.

Učenci so bili navdušeni nad pestrostjo tujejejezičnih predstav v obliki petja, igranja na glasbila, plesa, recitacij poezije in dramske igre. Slišali in spoznali so veliko novega, tujega.

Govorilo se je v angleščini, nemščini, danščini, francoščini, španščini, italijanščini, makedonščini, ruščini in slovenščini. Poslušalci so bili dijaki, osnovnošolci, mentorji, njihovi starši in prijatelji, manjkal pa ni niti župan Občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe.

BESEDILO in FOTO: ga. Karmen Kržič