SLOVENIJA PRAZNUJE

V torek, 22. 12. 2015, smo si učenci naše šole ogledali proslavo ob bližajočem se prazniku. Slovenci 26. 12. praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Ta dan obeležuje razglasitev izida plebiscita o samostojnosti Slovenije z 26. decembra 1990.

DSC_0077

DSC_0080

Proslava se je začela z nagovorom ge. pomočnice ravnateljice. Za tem je sledila himna Slovenije, Zdravljica. Vstali smo in jo zapeli skupaj s pevskim zborom. Proslava je bila zelo zanimiva, gledalcem pa so nastopajoči učenci predstavili deželo Karantanijo, grb in zastavo Republike Slovenije. Spoznali smo, kaj vse je pomembno, da bomo v naši lepi državi dobro živeli – medsebojno razumevanje, zdrava prehrana, gibanje, živeti z manj stresa … Nato je sledil ples deklet.

DSC_0089

DSC_0086

DSC_0085

Za tem pa smo prisluhnili šolskemu pevskemu zboru pod vodstvom ge. Mojce Čebulj. Še posebej pa sva se razveselila nastopa najinih sošolk in sošolca Aleša Jakopiča, ki je na harmoniko zaigral pesem Slovenija, od kod lepote tvoje.

DSC_0102

DSC_0099

Za konec pa je na oder stopila še gospa ravnateljica in nam ter našim domačim zaželela lepe in mirne praznike ter srečno in zdravo novo leto.

DSC_0124

DSC_0119

Proslava nama je bila zelo všeč, saj je bila poučna in popestrena z glasbenimi in s plesnimi vložki.

Čestitke mentoricama in učencem!

BESEDILO: Žiga Pristov in Sani Solaković, 8. a

FOTO: g. Klemen Klemenc