Eko dan in predstavitev izbirnih predmetov

V soboto, 11. 4. 2015, je na naši šoli potekal eko dan. Na ta dan smo učenci razredne in predmetne stopnje večinoma ustvarjali različne izdelke iz odpadnega materiala (npr. staro blago, časopisi, plastenke, pločevinke …). Ne boste verjeli, a nastali so zelo zanimivi in lepi izdelki, ki si jih lahko ogledate v šoli, v tem elektronskem časopisu ali pa na prvi strani naše spletne strani.

Učenci 1. razredov so izdelovali žabice iz škatlic za sir in jih razporedili po mlaki, ki si jo lahko ogledate pri vhodu v šolo. V 2. razredu so ustvarjali nakit iz kamenja ter barvali tulce, ki bodo služili kot vazice za rože. 3. razred pa je izdeloval tulipane ter metuljčke, naredili  pa so tudi škatle za svinčnike. Učenci 4. razreda pa so pobarvali stole, na katere bodo lahko sedli njihovi starši, ko bodo čakali na govorilne ure. Poleg tega pa so se lotili tudi barvanja figuric za namizno igro človek ne jezi se. Tudi v 5. razredih je bilo delavno. Tu so učenci izdelovali hišice za t. i. pomladno vas ter metuljčke iz volne.

 IMG_0624 IMG_0602

IMG_0627 IMG_0586

Nekateri učenci s predmetne stopnje so sodelovali pri predstavitvi izbirnih predmetov, večina pa se je predala likovnemu ustvarjanju. Tako so nastali lepi venčki iz kartona oz. škatel za jajca, knjižne kazalke iz kartona in blaga, copati iz žepov starih kavbojk, nekateri pa so barvali klopi in mize.

IMG_0568 IMG_0581

IMG_0584 IMG_0576

Poleg omenjenega ustvarjanja pa je istočasno na šoli potekala predstavitev izbirnih predmetov. Večina učiteljev je vsebine izbirnih predmetov predstavljala v dvorani šole, športni pedagogi pa so športne predmete predstavljali v telovadnici.

IMG_0551 IMG_0560

IMG_0559 IMG_0558

Veselilo nas je, da so se delavnicam pridružili tudi starši učencev, ki so otrokom priskočili na pomoč ter skupaj z ostalimi na šoli preživeli prijetno dopoldne.

IMG_0565 IMG_0613

IMG_0636 IMG_0619

FOTO: Ivana Kondić in Janja Šabić, 8. c

Besedilo: Ivana Kondić, 8. c, in ga. Mateja Cuznar Zadnik