delavnice o uporabi spletnih učilnic!

Pouk na naši šoli po treh tednih teče gladko, iz učilnic je zopet slišati vesele glasove in vsi, učenci in učitelji, v takšnem načinu dela zelo uživamo in si želimo, da bi tako ostalo čim dlje.
Na predmetni stopnji je za nami že prvi športni dan, ta teden pa smo zagrizli v nov izziv! Ker si želimo, da bi bilo za učence učenje v šoli čim bolj pestro, če se zgodi od doma oziroma na daljavo pa čim manj stresno, smo na šoli za učence organizirali posebno izobraževanje o uporabi spletnih orodij, ki jih ponujajo spletne učilnice. Za njihovo uporabo smo se odločili, ker smo se učitelji z njimi že spoznali in se prepričali, da tovrstna orodja omogočajo lažjo komunikacijo med učiteljem in učencem, ko ta poteka na daljavo, ter ponujajo množico dejavnosti, ki pripomorejo k hitrejšemu, enostavnejšemu in zabavnejšemu učenju tudi pri rednem pouku v šoli. Dejavnosti smo za vse učence predmetne stopnje pripravili kar v času pouka.
Tečaj so že opravili vsi devetošolci, zato smo jih povprašali, kaj si mislijo o učenju in komuniciranju v spletnih učilnicah in kaj novega so se pravzaprav naučili.

V spletnih učilnicah smo reševali kvize in vanje nalagali slike. Naučili smo se spreminjati wordove dokumente v PDF obliko in si odprli svoj elektronski poštni naslov, da bomo lažje komunicirali z učitelji in sošolci v primeru dela na daljavo. Za nekatere je bila uporaba spletnih učilnic kar težka. Ampak to znanje bomo vsekakor potrebovali, čeprav srčno upam, da bomo do konca šolskega leta ostali v šolskih klopeh in se ne bomo spet izobraževali doma. V šoli dobimo več znanja, urnik je že določen, doma pa imamo na primer lahko le en računalnik, otroka v družini pa sta dva in je zato težko uskladiti urnike.
(Patricija Zupan)

Naučili smo se, kako uporabljati spletno učilnico. To znanje bom lahko uporabila v primeru pouka na daljavo, ampak upajmo, da ne bo treba. Najbolj zanimivo je bilo reševati kviz.
(Aleksandra Petrovski)

Poskusili smo uporabljati veliko spletnih orodij, ki jih ponujajo spletne učilnice. Najbolj zanimivo je bilo urejanje slik in uporaba video konferenc. To znanje bom lahko vsekakor uporabila, kajti učitelji so nam vse zelo dobro razložili.
(Katarina Nedić)

Naučila sem se koristne stvari, ampak dvomim, da bo pouk zopet potekal na daljavo, zato mislim, da tega znanja niti ne bomo potrebovali, ampak nikoli ne veš. Program je težek za uporabo, ker ponuja toliko stvari, da sem vse pomešala. Je pa preko spletnih učilnic na daljavo lažje komunicirati z učitelji in to se mi zdi super.
(Marina Kuzmanović)

Za uporabo spletnih učilnic so učence usposabljali učiteljice Angelica Podoš, Mojca Čušin, Bernarda Potočnik in Maja Kamenščak ter učitelj Goran Ilić.