DRAGE UČENKE, DRAGI UČENCI, POZDRAVLJENI PRVOŠOLČKI!

Prvi šolski dan že trka na vrata in veselimo se (ponovnega) srečanja z vami! Kot že veste, bomo tudi letošnje šolsko leto pričeli z upoštevanjem priporočil za preprečevanje širjenja koronavirusa. Natačnješa navodila v zvezi s prvim šolskim dnem so vaši starši že dobili, vam pa bodo več informacij podali razredniki v torek, 1. 9. 2020, na prvi šolski dan.

V šolo smejo vstopiti le zdrave osebe. Ob vstopu v šolo si vsak odrasli razkuži roke, učenci pa si ob vstopu v učilnico temeljito umijete roke!

Prihod v šolo:

Učenci 1. razreda

Starši oz. skrbniki učencev 1. razreda ste prejeli obvestilo z glavnimi informacijami o prihodu prvošolčkov v šolo.

Učenci 2. in 3. razreda

Učenci s poukom pričnete ob 8. uri, zato pridite v šolo najkasneje ob 7.55. Učitelji vas bodo na vhodu šole usmerjali proti matičnim učilnicam. S poukom boste zaključili ob 9.30.

Učenci 4. in 5. razreda

Učenci s poukom pričnete ob 8.15, zato v šolo pridite najkasneje ob 8.10. Učitelji vas bodo na vhodu šole usmerjali proti matičnim učilnicam. S poukom boste zaključili ob 9.45.

Učenci od 6. do 9. razreda

Učenci s poukom pričnete ob 8.30, zato v šolo pridite najkasneje ob 8.25. Učitelji vas bodo na vhodu v šolo usmerjali proti matičnim učilnicam. S poukom boste zaključili ob 10.00.

Da pa se bomo v šoli počutili čim bolj varno in prijetno, vas prosimo, da upoštevate naslednje smernice:

1. V šolo prihajate med 8. in 8.15 (če imate preduro, pridite v šolo ob 7.25). Če se le da, učenci v šolo pridite peš ali s kolesom.

2. Bodite pozorni na varnostno razdaljo od 1,5 m do 2 m ter higieno rok in kašlja.

3. Do matičnih učilnic boste šli obuti. Tam se boste preobuli v copate in s poukom pričeli ob 8.20 oz. ob 7.30. NE POZABITE NA COPATE! Garderobnih omaric učenci predmetne stopnje ne boste uporabljali, učenci razredne stopnje pa jih boste.

4. Pri hoji po šoli upoštevanje talne oznake.

5. Pouk bo potekal po urniku v matičnih in specializiranih učilnicah. Izvajali bomo tako obvezne kot neobvezne izbirne predmete, interesne dejavnosti, projekte …

6. Matičnih učilnic ne zapuščate niti v času odmorov in malice (razen tisti razredi, ki bodo malicali v jedilnici). Na stranišče hodite po potrebi in posamično. Malico bo kuhinjsko osebje pripeljalo do učilnice, delil vam jo bo učitelj. Pred jedjo boste razkužili mize in si umili roke.

7. Pogosto si umivajte roke z vodo in milom.

8. Ure športne vzgoje bodo ob lepem vremenu potekale na prostem, sicer pa v telovadnici z upoštevanjem vseh ukrepov. Tudi kaka druga ura pouka bo izvedena na prostem.

9. Starejši od 12. leta ne pozabite na zaščitno masko, šal ali ruto (le ob vstopu v šolo in pri hoji po hodnikih, v učilnicah nošenje mask ni potrebno).

10. Na kosilo boste šli v spremstvu učitelja. V jedilnici upoštevajte talne oznake in sedežni red. Po jedi takoj zapustite prostore šole.

Želimo vam prijeten začetek novega šolskega leta!

Vodstvo šole skupaj z učitelji in ostalimi strokovnimi delavci.