SLOVO DEVETOŠOLCEV

Zaključek devetletnega šolanja z valeto je za vsakega učenca prelomen in nepozaben dogodek. To velja tudi za učence generacije 2011/2020, pa čeprav je morala njihova valeta biti nekoliko drugačna …
Drugačna predvsem zato, ker je na slovesnosti manjkal večji del občinstva, starši učencev. Devetošolci so se tako v petek, 12. 6. 2020, ob 18. uri, poslovili predvsem drug od drugega ter od učiteljev, ki so jim vseh devet let polnili glave z učenostmi. Prireditev je potekala na treh ločenih prizoriščih. 9. a se je poslavljal na odru v šolski dvorani, 9. b  v večnamenskem prostoru v pritličju šole, 9. c pa v šolski zbornici. Časa za pripravo slovesnosti ni bilo veliko, a so se kljub izrednim okoliščinam vsi trije »deveti« zelo potrudili in poskrbeli za program, kot se za tovrsten dogodek spodobi. Učitelji smo lahko uživali ob gledanju kratkih posnetkov, petju, glasbi, recitiranju, tudi smeha ni manjkalo. Devetošolcem so razredniki podelili pohvale in nagrade, nagovorili so jih ravnatelj Gaber Klinar in pomočnici ravnatelja Mateja Cuznar Zadnik ter Sabina Rekar. Po dogodku v šoli je bilo veselo tudi pred šolo, kjer so urejene in nasmejane devetošolce pričakali starši.

Tule je nekaj fotografskih utrinkov s slovesnosti:

Devetošolcem se vsi delavci šole zahvaljujemo za nepozaben večer, na začetku nove življenjske in izobraževalne poti pa jim na srce polagamo še zadnji nauk:
Razmišljajte!
Verjemite vase!
Sanjajte!
Upajte si!