23. APRIL – SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC

Že v naslovu ste prebrali, da je 23. april svetovni dan knjige in avtorskih pravic. V svetovni literaturi je 23. april simbolični datum, saj se z njim povezujejo nekateri ugledni avtorji, kot sta William Shakespeare in Miguel de Cervantes. Unesco ga je za svetovni dan knjige izbral leta 1995 na generalnem zasedanju v Parizu.

Na ta dan je v šoli potekala Noč knjige, ki pa bo zaradi trenutnih razmer izvedena drugače. Unesco, ki je 23. april razglasil za svetovni dan knjige in avtorskih pravic, poziva, naj ljubezen do knjig odmeva prek spleta. Lahko se pridružite Društvu slovenskih pisateljev, ki bo na Facebooku objavilo najljubše knjige iz slovenske književnosti. Javna agencija za knjigo RS pa je pripravila spletni knjižni sejem – Sejem s kavča. Več pa najdete na tej spletni povezavi: https://www.jakrs.si/

Vabimo vas, da si ogledate spletno stran Noč knjige 2020. Verjamem, da boste našli kaj zanimivega:

https://2020.nocknjige.si/

Na šoli nadaljujemo s projektom Knjiga z mano šiba in nekateri še naprej berete z velikim veseljem in zanimanjem. Čas omejenega gibanja lahko izkoristimo tudi za izbiranje dobrih knjig, ki nahranijo našega duha.

Želim vam veliko užitkov ob branju knjig!

BESEDILO: ga. Mateja Cuznar Zadnik