PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

V ponedeljek, 23. 12. 2019, so nekateri učenci skupaj z učitelji pripravili kar dve proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Takrat namreč praznuje naša domovina – Slovenija. Na odru šolske dvorane so bile izobešene tri zastave: slovenska, občinska in zastava Evropske unije. Ker pa so se bližali božično-novoletni prazniki, je oder krasila tudi novoletna jelka. Tako sta bili obe proslavi ob državnem prazniku obarvani tudi malce prazničo.

Na proslavi razredne stopnje nam je po državni himni zapel šolski pevski zbor pod vodstvom ge. Mojce Čebulj. Na oder je prišlo nekaj učencev, ki so nam zaupali svoje božične želje. Med njimi so se znašli velik ferrari, hiša, dobre ocene … Nekdo si je zaželel, da bi bile učiteljice ves čas vesele. Učenka, vedeževalka, nam je napovedala kar lepo leto 2020. Le upamo lahko, da se bo čim več dobrega tudi uresničilo.  Uresničil pa se je plesni nastop učenk, ki so se nam pokazale prave hip hop korake.

Proslavo za učence predmetne stopnje pa so otvorile učenke z igranjem na godala, pospremila pa jih je učenka Gaja z elegantnim baletnim nastopom. Poslušali smo tudi prečudovite zvoke saksafona, ki nam jih je zaigral Ian.

S svojima avtorskima pesmima sta nas navdušila učenca Luka in Beno, ki sta nam opisala, zakaj obožujeta in imata rada Slovenijo. Tudi učenec Zal nam je z violino zaigral svojo avtorsko skladbo, ki nas je vse zelo navdušila.

Seveda pa smo tudi gledalci v šolski dvorani začeli pozibavati, ko smo spremljali ples naših igrivih plesalk, s ploskanjem pa smo sodelovali ob nastopu šolskega pevskega zbora.

Nazadnje pa je na oder stopila ga. ravnateljica Branka Ščap, ki se v mesecu decembru poslavlja od nas. Učencem in sodelavcem je namenila nekaj besed ter nam v prihajaočem letu zaželela zdravja, mladostniške igrivosti, zvedavosti in uspehov na naši življenjski poti.

BESEDILO in FOTO: Adrijana Subotić, 7. c, Elvin Hajdinjak Šumež, 7. b