BRALCI OBISKALI PARLAMENT

V četrtek, 28. 11. 2019, smo se učenci, ki sodelujemo pri bralni znački, odpravili v Ljubljano. Po končani 3. šolski uri smo se odpeljali proti glavnemu mestu. Ker smo vedeli, da bo dan dolg, smo šli najprej na kosilo v Mcdonald’s. Ko smo se okrepčali, smo se peš odpravili do Parlamenta. Vstopili smo skozi vrata in sprejeli so nas odprtih rok.

Najprej smo si z zelo prijazno vodičko ogledali preddverje parlamenta. Predstavila nam je zanimive freske na stenah hodnika, ki so ponazarjale pomembne zgodovinske dogodke za slovenski narod.

Sledil je ogled sejne sobe. Mi smo si dvorano ogledali z blakona, ki je namenjen obiskovalcem in vsem tistim, ki si kako sejo želijo ogledati v živo. Izvedeli smo, da si sicer prenos razprav v tej sobi lahko ogledamo neposredno preko televizije. Kar nekaj besed smo namenili koaliciji, opoziciji, predsedniku vlade, predsedniku državnega zbora itd. Za nekatere je bilo slišano popolnoma novo, nekateri pa so obnovili učno snov, ki so jo obravnavali pri domovinski in državljanski vzgoji ter etiki.

Veseli smo, da smo si lahko ogledali pomembno stavbo naše domovine Slovenije, v kateri se krešejo mnenja, ideje …

BESEDILO in FOTO: Ažbe Razingar, 8. c