TEKMOVANJE V ZNANJU O SLADKORNI BOLEZNI

Tudi v letošnjem šolskem letu so se učenci naše šole udeležili tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni. Šolsko tekmovanje je potekalo v petek, 11. oktobra 2019. Udeležilo se ga je 12 učencev, od teh je kar 10 učencev prejelo bronasto priznanje. To so Zoja Kalan, Enej Otovič in Leon Košir iz 8. a, Patricija Zupan, Tian Hrkić, Lana Dijak in Naja Garibović iz 8. b, Ela Markizeti in Nik Kramar iz 8. c ter Jaka Hiršenfelder iz 9. a. Iskrene čestitke!

Zoja Kalan, Enej Otovič in Patricija Zupan so se uvrstili na državno tekmovanje, na katerega smo odšli v soboto, 16. novembra 2019. Potekalo je na Srednji šoli Izola. Kljub temu da je letošnji november zaznamovalo vztrajno deževje, nas je pričakal dan brez dežja, celo z nekaj sonca.

Po prijetnem in ne predolgem kulturnem programu so se učenci lotili reševanja nalog, ki so bile precej zahtevne. Kljub temu so se vsi trije učenci odlično odrezali, saj so si prislužili srebrna priznanja. Zoja je celo za las zgrešila zlatega. Veseli me, da so to učenci 8. razreda, kar pomeni, da so se dobro pripravili, saj bodo šele tekom tega šolskega leta pri biologiji poslušali razlago o zgradbi in delovanju človeškega telesa. Poleg tega se bodo naslednje leto lahko ponovno udeležili tekmovanja in to z veliko predznanja.

Na koncu smo si privoščili nekaj počitka ob morju ter sladoled, za katerega na srečo ta dan ni bilo premrzlo.

BESEDILO in FOTO: ga. Saša Femc Knaflič, mentorica