PATRICIJA ZUPAN – ZLATA NA KITARSKEM TEKMOVANJU

Novinarji šole radi poiščemo učence, ki so uspešni na različnih področjih. Tokrat vam bomo predstavili učenko Patricijo Zupan iz 7. b razreda, ki je zelo uspešna kitaristka. Pred kratkim se je udeležila pomembnega kitarskega tekmovanja in zasegla 1. mesto. Čestitamo!

Pa si poglejmo, kaj o nam je o tem povedala Patricija.

Sem Patricija Zupan, učenka 4. razreda kitare pri učitelju Simonu Krajnčanu Fojkarju. Tudi letos sem se udeležila Dnevov kitare v Krškem, tj. kitarskega tekmovanja, ki je potekalo 6. in 7. aprila.

Že na začetku šolskega leta sem si zadala cilj osvojiti zlato priznanje. Vadila sem precej več kot prejšnja leta in imela več vaj v glasbeni šoli. Bolj ko se je bližalo tekmovanje, bolj sem bila utrujena, a sem še vseeno zavzeto vadila.

V zaodrju je trema še vedno vztrajala. Ko sem se odpravila na oder, sem se osredotočila le na skladbe: dinamiko, čiste tone brez škripanja, čiste flagolete in dramatične terce. Predvsem pa sem si dopovedovala, da moram igrati mirno in brez hitenja.

Po nastopu sem v dvorani poslušala še ostale tekmovalce, ki so bili res izjemni.  Oddahnila sem se,  da  je bil nastop za mano. Čas do razglasitve pa se je neznansko vlekel.

Ko je član komisije na tabli objavil rezultate, je šel oče prvi pogledat. Vrnil se je z nasmehom na obrazu. Takoj sem vedela, kaj to pomeni. Takrat mi je mami prišepnila: »V tretje gre rado!«

BESEDILO: Patricija Zupan, 7. b

FOTO: osebni arhiv Patricije Zupan