NAŠI UČENCI NA PARADI UČENJA

V sredo, 15. 4. 2019, so se učenci, ki obiskujejo okoljsko vzgojo odpravili v Kolpern na prireditev Parada učenja, ki je potekala v okviru Tedna vseživljenjskega učenja. Učenci so predstavili projekt z naslovom Ločevanje odpadkov.

V sklopu prireditve so bili plesni in glasbeni nastopi, potekale so kreativne delavnice, predstavljeni so bili prikazi opreme gasilskih in policijskih vozil, reševalni psi, čarodej, poligon, izmenjevalnica knjig …

Pred samim srečanjem v Kolpernu pa je po osnovnih šolah v občini Jesenice potekal tudi literarni natečaj z naslovom Medgeneracijsko in medkulturno sodelovanje v izobraževanje, ki so se ga udeležili tudi učenci naše šole. Med najboljše sta bila izbrana tudi dva spisa, in sicer spis učenke Neže Marije Vavtar iz 6. b in spis Patricije Zupan iz 7. b.

Hkrati pa je potekal tudi likovni natečaj Bistro glavo varuje čelada. Za likovni izdelek sta bili nagrajeni učenki Anja Vasiljević in Venelina Stoikova Hariskova, obe iz 4. b. Vsem nagrajencem in njihovim mentoricam iskreno čestitamo.

Naši učenci so na stojnici seznanjali ljudi, kako ločevati odpadke, ter osveščali, da je varovanje našega okolja za vse nas zelo pomembno. Učenci so obiskovalcem predstavili zanimivo igro, s pomočjo katere so igralci preskušali svoje znanje o pravilnem razvrščanju odpadkov. Naredili so manjše zabojnike, v katere so sodelujoči vrgli lističe z zapisom nekega odpadka, npr. radirka, steklenica, robčki za enkrtno uporabo itd. Bi vedeli, v kateri zabojnik kaj sodi?

BESEDILO: Lara Reškovac, 8. b

FOTO: ga. Monika Kalman