ZANIMIVO IN ZABAVNO V PLANINSKEM MUZEJU

V okviru zgodovinskega krožka smo v torek, 16. 4. 2019, obiskali Planinski muzej v Mojstrani. Ogledali smo si zgodovino planinarjenja in alpinizma. Na izbranih ploščah smo igrali planinske igre in preverjali svoje znanje. Po koncu igranja smo pregledali, koliko iger smo opravili uspešno, in nato natisnili razglednico s pečatom.

Odšli smo tudi v simulator nevihte v bivaku. V muzeju ima svoj kotiček tudi Gorska reševalna služba Slovenije, kjer na zanimiv način prikazujejo reševanje nesreč v gorah nekoč in danes. Spoznali smo, da slovenski alpinizem seže v sam svetovni vrh, saj so naši alpinisti osvojili vrsto vrhov po celem svetu. Ogledali smo si tudi začasno razstavo slovenskih alpinistk in na računalniku pregledali njihove uspehe.

Za zaključek pa so nas povabili v dvorano na ogled filma o slovenskem naravnem bogastvu. Potem smo še preizkusili 3D pogled gorskih prepadov. Preživeli smo čudovito popoldne, se zabavali in izvedeli veliko novih informacij o zgodovini alpinizma in planinarjenja.

BESEDILO in FOTO: ga. Bojana Osenk Martinjak in učenci Zoja Kalan, Naja Reškovac, Leonit Collakaj, Enej Otovič, 7. a