DAN ZDRAVE ŠOLE IN ČIŠČENJE ŠOLSKE OKOLICE

V četrtek, 21. 3., smo v popoldanskem času izvedli pouk in dejavnosti poimenovali Dan zdrave šole. Tako smo nadomestili sobotni pouk oz. nadomestili pouka prost dan (3. 5. 2019).

Pouk od 1. do 9. razreda je potekal zelo raznoliko. Nekateri so se posvetili izdelavi prehranske piramide in meditaciji, si pripravili sadno solato, čuječe opazovali naravo, sedli za mizo in odigrali kako družabno igro, priredili čajanko, reševali uganke in premetanke …, spet drugi pa so se peš podali po Jesenicah, v telovadnici odigrali štafetne igre ali pa prisluhnili predavanju o zdravem načinu življenja.

To popoldne pa smo v sodelovanju s podjetjem Jeko z Jesnic očistili okolico šole. Na tem mestu se jim zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi dneva dejavnosti.

S seboj smo prinesli grablje in lopate, si nadeli plastične rokavice in se po razredih lotili čiščenja. Pobrali smo smeti, pograbili listje, odstranili veje dreves in grmov, očistili breg ob potoku Jesenica … Seveda med čiščenjem ni manjkalo smeha in dobre volje. Na koncu pa je sledila še zaslužena malica v jedilnici šole.

BESEDILO: Zoja Špendov, 8. b, in ga. Mateja Cuznar Zadnik

FOTO: ga. Angelica Podoš, ga. Klavdija Klinar, ga. Darja Sitar in ga. Maja Kamenščak