DELOVNA SOBOTA MALO DRUGAČE

Čeprav je bila 2. februarja sobota in smo morali v šolo s torbo na rami, pa je bil dopoldan zelo zanimiv. Na urniku smo imeli dve uri pouka in ogled slovenskega dokumentarnega filma Ptice jezer, njihova vrnitev.

Z velikim zanimanjem smo si v šolski dvorani ogledali življenje različnih vrst ptic (preko 60 vrst), prisluhnili oglašanju žab, pokukali v rove voluharjev in miši …  Čudili smo se raznolikosti tega živalskega sveta, ki je tako blizu nas, a nanj vse prevečkrat pozabimo. Po končanem ogledu pa smo prisluhnili avtorju večkrat nagrajenega filma, ki nam je zaupal, da so film snemali kar 380 dni. Precej učencev si je želelo izvedeti še kako podrobnost o snemanju – kako so posneli kadre pod vodo, kako v mišjem rovu …

Nato pa nas je obiskal prav poseben gost – sokolar z malo uharico Šluki.

Sokolar nam je povedal bistvene podatke o tej vrsti sove (npr. s čim se prehranjuje, kakšen je njen dnevni odmerek hrane, kolikšno težo in višino doseže odrasla žival, od kod takšno ime …). Nato pa je sledilo fotografiranje s sovo! Pa si poglejte, kako smo v njeni družbi pozirali najpogumnejši!

BESEDILO: Katarina Nedić, 7. b

FOTO: ga. Angelica Podoš