POZDRAVLJENA, DOMOVINA!

26. 12. praznuje naša domovina. Na ta dan Slovenci obeležujemo dan samostojnosti in enotnosti. Tudi v šoli smo se poklonili domovini in pripravili kar dve proslavi – eno za učence razredne stopnje in drugo za učence predmetne stopnje.

Najprej so se na oder podali mlajši učenci. Ti so rapali, plesali peli, se smejali … Tako kot vedno smo se tudi tokrat razveselili pevcev šolskega pevskega zbora. Kmalu za njimi pa so zaplesale še petošolke.

Na koncu je pred občinstvo stopil nadarjeni rapar Edo s pesmijo slovenskega raparja Nipka z naslovom Noben me ne razume. Po končanem nastopu nam je Edo zaupal, da se s trudom in z nasmehom lahko veliko naučiš.

V četrtek, 20. 12., pa smo se proslave udeležili še učenci od 6. do 9. razreda. Prisluhnili smo pevskemu zboru, glasbenikom na različnih inštrumentih ter si ogledali baletno in plesno točko.

Glasebeni del je bil prepreden z zanimivimi sestavki o naši predragi domovini – o izvedbi plebiscita, enotnosti Slovencev, rojstvu države, njenih simbolih …

Na koncu pa je na oder stopila še gospa ravnateljica in pohvalila vse nastopajoče in njihove mentorje ter nam v novem letu zaželela veliko uspehov, zdravja in sreče.

BESEDILO: Leonela Pezdir, 7. a, in Marsel Čelebić, 7. b

FOTO: Gloria Struna, 7. a, in Marsel Čelebić, 7. b