DRUGOŠOLCI RAZISKOVALI DEŽELO PRAVLJIC

Konec meseca maja so se naši drugošolci podali na Bled v čudoviti svet pravljic. Tam jih je prijazno sprejela škratulja in jih popeljala do časovnega stroja, ki je bil hkrati vstopna postaja v svet pravljic.

Ko so prispeli, so se odpravili do velikanke po imenu Ajda. Pot so nadaljevali do vile. Dečki so šli lovit ribe v vilino jezero, deklice pa so si na glavo nadele vence. Nato so se skupaj odpravili do povodnega moža Sluzislava, kjer so mu dečki podarili nalovljene ribe.

No, potovanja pa še ni bilo konec. Odpravili so se nabirat zdravilna zelišča, potem pa so popili nenavadne napoje – deklice za pamet, dečki pa naj bi poleg pameti potrebovali še moč. Tudi na učiteljice so mislili, saj so dobile ljubezenski napoj in ga tudi popile!

Ker jih je celotno potovanje močno izstradalo, so si zanetili ogenj, na katerem so si spekli salamo in kruh. Mmmmm, še meni se cedijo sline!

Nazadnje pa so se sprehodili okoli Blejskega jezera, kjer so veliko pozornosti posvetili pletnarjem in fijakarjem. Potem je sledila zabavna igra, za vstop na avtobus pa so si morali zapomniti ravno besedi fijaker in pletnar.

Kaj menite, je kdo ostal na Bledu? Seveda ne, vsi so polni zanimivih vtisov hiteli pripovedovati staršem in prijateljem, kaj vse so doživeli.

BESEDILO: Hana Šturm, 7. b

FOTO: ga. Klavdija Klinar in ga. Darja Sitar