NA TELEVIZIJI IN V TISKARNI

V torek, 22. 05. 2018, smo se učenci izbirnih predmetov šolsko novinarstvo in televizija odpravili v Ljubljano, da bi si ogledali televizijsko hišo POP TV in tiskarno Cicero.

Najprej so nas na POP TV prijazno sprejeli in nas popeljali po studiih.

Izvedeli smo, kako nastajajo vsakodnevna poročila, kaj vse morajo vedeti in znati kamermani, kako se na vodenja pripravljata oba napovedovalska para …

Naših vprašanj kar ni zmanjkalo, saj smo bili nad ogledom navdušeni. Za našo poslušnost in sodelovanje smo bili nagrajeni – gospa nas je peljala v studio, kjer so se plesalci že zavzeto pripravljali na nedeljsko finale oddaje Zvezde plešejo.

Kasneje je sledil še ogled tiskarne Cicero v Stegnah. Tudi tu je bilo zanimivo! Ugotovili smo, da si dela v tiskarni sploh ne znamo več predstavljati.

Bilo je hrupno, saj smo zaposlene zmotili med njihovim delom. Pokazali so nam, kako se vliva barve in tiska plakate, kako se veže knjige …

Pri ogledu mi je bilo najbolj všeč v studiu, kjer snemajo poročila. Izvedela sem veliko novega in od daleč videla pevko Leo Sirk, ki je plesala. Zelo mi je bilo všeč, ko smo si ogledali studio, v katerem snemajo oddajo Zvezde plešejo. Stavba je zelo zanimiva in z veseljem bi si jo še kdaj ogledala.

V tiskarni je bilo zanimivo – koliko različnih vrst papirja lahko izdelajo in kako zlepijo knjige!  (Lara, 7. b)

Danes smo odšli v Ljubljano, da bi si ogledali televizijsko hišo POP TV. Bilo mi je zelo všeč, ker sem izvedela veliko novih in zanimivih stvari, ki so me že od nekdaj zanimale. Poleg tega pa smo videli še nekaj znanih oseb. (Tjaša, 8. c)

BESEDILO in FOTO: učenci IP – šolsko novinarstvo