O MARKOVEM OBISKU NAŠE ŠOLE TUDI V ČASOPISIH

V četrtek, 29. 4. 2018, je našo šolo obiskal Marko Soršek – Soki, bobnar rokovske skupine Elvis Jackson in velik dobrotnik osnovnošolcev po vsej Sloveniji. Članek, ki je tokrat pred vami, je bil objavljen v običinskem časopisu Jeseniške novice in v časopisu Gorenjski glas.

Pred tremi leti je sklenil, da bo za deset naključno izbranih osnovnih šol v Sloveniji zbral denar, s katerim bo za učence kupil nekaj glasbenih instrumentov, med katerimi ima prvo mesto seveda set bobnov.

Sam pravi, da ga je pri tem gnala predvsem lastna izkušnja iz otroštva, ki ga je naučila, da čisto vsak lahko uspe pri nečem, kar si zada in za kar dovolj dolgo gara.

Toda njegovo zbiranje denarja se ni zaključilo z deseto zbiralno akcijo. S svojo dobrodelnostjo razveseljuje še danes in po več kot enem letu zbiranja denarja je lahko kupil tri instrumente in obdaril že 75. šolo – OŠ Toneta Čufarja. V trajno last smo dobili set bobnov, cajon in električno akustično kitaro.

Učenci smo pripravili kratek uvodni program, nato pa je kot gost presenečenja na oder stopil Soki. S svojim humorjem in pozitivnostjo je navdušil polno dvorano. Povedal nam je, da v življenju ni uspeha brez trdega dela in vztrajnosti, da so tako vzponi kot padci, a da dobra volja in odločnost delata čudeže, zato moramo imeti cilj, po katerem hrepenimo in za katerega smo pripravljeni narediti vse, da se nam bo uresničil.

Njegov projekt še vedno živi in upa, da mu bo uspelo obdariti vsaj sto šol. Nato je na oder povabil naključne učence, ki so s pomočjo prve uvodne lekcije samostojno odbrenkali nekaj akordov in zabobnali v poskočnem ritmu, s tem pa tudi potrdili resničnost Sokijevih besed.

Na naši šoli ne manjka navdušenih učencev, ki bodo z veseljem igrali na instrumente. Pred odhodom je Soki z nami naredil en velik sebek, mi pa smo mu obljubili, da ga čim prej povabimo na koncert.

BESEDILO: ga. Urška Willewaldt

FOTO: ga. Angelica Podoš