PLANICA, PLANICA, SNEŽENA KRALJICA

Tudi letos je Zavarovalnica Triglav učence iz vse Slovenije peljala v Planico. Iz naše šole si je uradni trening ogledalo sedem učencev iz 6. razreda.

Ko smo v četrtek, 22. 03. 2018, prispeli v Planico, smo se najprej v šotoru Zavarovalnice Triglav pogreli ob topli malici in čaju. Malo smo še poklepetali, se sprehodili okrog stojnic in se postavili ob ogrado, kjer je bil najboljši prostor za ogled poletov. Nato so planiške fanfare naznanile pričetek uradnega treninga.

Dolgi poleti, navdušeni navijači, Avsenikova Planica, ki se je zavrtela pri vsakem poletu, daljšem od 215 metrov, in teptači so prispevali, da je bilo planiško vzdušje enkratno.

Vesela sem bila, da sem od blizu videla vsakega tekmovalca. Jernej Damjan in Peter Prevc sta se po končanem treningu podpisovala srečnežem ob ogradi. Čeprav mi ni uspelo dobiti njunih podpisov, sem bila nad dogajanjem navdušena.

Za učence so pripravili tudi koncert glasbene skupine BQL in Nike Zorjan.

Štiridnevno dogajanje v Planici ni samo veliki finale in zaključek skakalne sezone, ampak je tradicionalni slovenski športni praznik. In zaradi vsega doživetega sem spoznala, zakaj so v Planico s tako velikim veseljem in navdušenjem hodili naši starši in stari starši. Zato, ker je Planica res snežena kraljica.

BESEDILO: Patricija Zupan, 6. b

FOTO: Aleksandra Petrovski, 6. b