MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

Razprave o šolstvu in šolskem sistemu na Slovenskem so se nadaljevale v ponedeljek, 26. 03. 2018, na t. i. medobčinskem otroškem parlamentu. Tokrat smo se zbrali na Osnovni šoli Prežihovega Voranca na Jesenicah. Vsi zastopniki šol od Kranjske Gore do Žirovnice so predstavili potek dela in ugotovitve s šolskega otroškega parlamenta, nato pa so znotraj skupin odgovarjali na vprašanja, vezana na naš šolski sistem.

Našo šolo so suvereno zastopale učenke Ines Kadić iz 9. a, Jana Dremelj iz 8. b in Živa Kastelic iz 8. c. Tako kot na šolskem parlamentu se nam je tudi tu pridružila naša ravnateljica, ga. Branka Ščap.

Po koncu poročanj posameznih šol pa je sledila izbira teme za naslednji otroški parlament. Nekateri so se opredelili za socialna omrežja in pasti le-teh, drugi za učence migrante, tretji pa so predlagali, da bi se posvetili ekološkim problemom in osveščanju o varovanju okolja. Katera izmed danih tem bo izbrana, pa bomo izvedeli na nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo 09. 04. 2018 v Državnem zboru Republike Slovenije v Ljubljani.

BESEDILO in FOTO: ga. Andreja Jalen in ga. Mateja Cuznar Zadnik