XMAS TIME FOR TEA ali BOŽIČNI ČAS ZA ČAJ

Božično čajno drevo, na katerem so simbolično visele iz raznobarvnega papirja izdelane in lično okrašene skodelice, v katerih se je skrivala čajna vrečka presenečenja, namesto sladkorja pa zvitek iz papirja s spodbudno mislijo, je bilo postavljeno kot radoživi pridih prazničnosti. Kdor je želel, si je izbral svojo skodelico, si iz priložene čajne vrečke pripravil čaj in se med srkanjem napitka prepustil razmišljanju o prebrani misli.

Z božičnim čajnim drevesom smo se najprej želeli zahvaliti vsem sodelavcem in še posebej tistim, ki so se pridružili projektu ‘Time for Tea’ oz. ‘Kakšna naj bo moja domovina’ ter jim zaželeti mirno in zadovoljno novo leto; hkrati pa za hip ustaviti korak vsakogar, ki je vstopil v zbornico, in v njem ob pogledu na pisane skodelice, ki so visele na suhi drevesni veji, sprožiti radovednost, zanimanje, občudovanje, navdušenje, veselje, hvaležnost in še kaj.

Želeli bi si, da sproščujoče pitje čaja ne bi bilo enkratno dejanje, pač pa da bi si v zbornici večkrat privoščili podobno ‘akcijo’, s katero bi lahko onežili naše odnose, zato prilagamo recept za sproščujoči napitek:

  1. Izberi svojo skodelico.
  2. Vrečko s čajem namoči v vročo vodo.
  3. Dodaj žličko dobre misli.
  4. Prepusti se užitku in pozabi na vse skrbi.

Vse bralce tega članka vabimo, da se nam pridružijo v svojem okolju in se sami prepričajo, ali takšna dejanja obrodijo okusne sadove.

Čim bolj mirno in zadovoljno leto 2018 vam želi ekipa projekta ‘Time for Tea’ in ‘Kakšna naj bo moja domovina’

BESEDILO in FOTO: ga. Urška Willewaldt