ZA KONEC PA V KINO IN NA NOVOLETNI PLES

V četrtek, 22. 12. 2017, smo si učenci predmetne stopnje ogledali film z naslovom Čudo, ki je posnet po istoimenski knjižni predlogi. Govori o dečku, ki ima deformiran obraz in se skuša vklopiti v povsem novo družbo, saj so ga starši prvič vpisali v redno šolo. Zgodba nas popelje skozi dogajanje celotnega šolskega leta, ki ga preživi omenjeni deček, August Pullman.

Pripoved je ganljiva, saj nas velikokrat spravi v jok, a k sreči včasih tudi v smeh. V kolikor še niste prebrali knjige (mnogi so jo že, saj so jo brali za domače branje), pa vam svetujemo ogled filma!

Naslednji dan pa so nam devetošolci pripravili težko pričakovani novoletni ples. Najprej so nas razveselili z izredno bogatim srečelovom, nam postregli slane prigrizke, lahko pa smo kupili tudi pijačo. Najbolj pa smo se razveselili odličnih palačink, ki smo si jih lahko privoščili s čokoldanim prelivom ali z okusno marelično marmelado.

Da pa je bil ples popoln, so naši najstarejši učenci poskrbeli še za glasbo in prijetno druženje v dvorani šole.

BESEDILO in FOTO:  Salina Hajdinjak Šumež, 7. a, in Alina Baktašević, 7. b, seniorji.info/slike/dodatno/10401_9452_Cudo-(3).jpg (Dostop 27. 12. 2017.)