NAŠI UČENCI PONOVNO ZELO USPEŠNI NA TEKMOVANJU V ZNANJU O SLADKORNI BOLEZNI

V letošnjem letu smo se udeležili že 19. tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni. Šolsko tekmovanje je potekalo 13. 10. 2017. Udeležilo se ga je 13 učencev. Bronasto priznanje so prejeli naslednji učenci: Isa Ramič iz 8. a, Hana Glavič, Živa Kastelic in Kaja Kalan iz 8. c, Gašper Pezdir iz 9. a, Kristina Arhar Bošnjak in Matic Brešan iz 9. b ter Ines Džombić iz 9. c.

Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 18. 11. 2017, na Osnovni šoli Milojke Štrukelj v Novi Gorici. Nanj se uvrstijo po trije najboljši učenci z vsake šole, ki morajo na šolskem tekmovanju doseči vsaj 34 točk od možnih 40.

V zgodnjih jutranjih urah smo se vsi zaspani z avtobusom odpravili z meglenih Jesenic. Ko smo se vozili proti Primorski, se je počasi kazalo jasno nebo in Nova Gorica nas je pričakala v soncu. Po uvodnem pozdravu in kratkem kulturnem programu so se tekmovalci odpravili v učilnice, kjer so reševali teste.

Kljub težkim vprašanjem, ki zahtevajo kar precej znaja s področja medicine, so naši učenci dosegli lepe rezultate. Kristina Arhar Bošnjak je prejela zlato priznanje, srebrno pa sta si prislužila Gašper Pezdir in Hana Glavič. Iskrene čestitke!

BESEDILO in FOTO: ga. Saša Femc Knaflič