ZMAGOVALCI POLETELI NAD ŠOLO

Učenka Ema Kermc je bila ena izmed zmagovalcev letošnjega tekmovanja o zgodovini mesta Jesenice. O samem poteku tekmovanja in rezultatih smo v šolskem elektronskem časopisu že poročali, danes pa vas obveščamo o veselem dnevu, ki so ga najboljši na tekmovanju preživeli kar v zraku. Pa si poglejmo, kako je dan opisala Ema.

Učenci zmagovalnih ekip smo za doseženo prvo mesto prejeli res odlično nagrado. Polet z letalom!! Na dan poleta smo se nagrajenci (vsi z naše osnovne šole) zbali pred šolo ter se s kombijem odpeljali v Lesce. Priznati vam moram, da sem bila zelo vznemirjena. Z letališča je najprej poletela mlajša ekipa.

Po petnajstih minutah so se vrnili in lahko smo skupaj s Hano in Kajo iz 7. c stopile v letalo. Komaj sem čakala, da poletimo. Privezale smo se z varnostnimi pasovi, nato pa smo odletele. Z letališča v Lescah smo poleteli čez Žirovnico, Koroško Belo, vse do Jesenic in Hrušice.

Razgled je bil veličasten! Videle so se vse majhne vasice, kot so Vrba, Rodine, Smokuč itd. Vse pod nami je bilo zelo majhno, tudi zvonik cerkve je bil nizek, kakor bi ga sestavil iz lego kock in stopil na mizo, da bi si ga ogledal z vrha. Že od daleč sem zagledala našo šolo, ki je s svojo oranžno barvo prav izstopala iz okolice. Še enkrat smo poleteli nad Jesenicami, ki sem jih zdaj videla še z druge strani. Ko smo pristajali, nas  je malo mučil pritisk v ušesih ter želja, da bi lahko dalj časa letele.

BESEDILO: Ema Kermc, 7. b

FOTO: ga. Tončka Gasar in g. Slavko Vavtar