TALENTI SE PREDSTAVIJO – KO ZAPLEŠE NIKA

Učenka Nika Razinger iz 7. c razreda je uspešna show dance plesalka, ki je v letošnjem šolskem letu dosegla že kar nekaj vidnih rezultatov.

Pa poglejmo, kaj nam je o plesu in tekmovanju zaupala Nika:

Konec leta sem s sotekmovalkami iz kluba odpotovala na svetovno prvenstvo v plesu (show dance) v Riesi v Nemčiji. Tam smo bili štiri dni in tekmovala sem v dveh disciplinah – mladinska formacija in mala skupina. S formacijo smo predstavljali orgle in smo dosegli 8. mesto, z malo skupino pa smo s točko Muze zasedli 17. mesto. Na prvih mestih so se skoraj pri vseh kategorijah ves čas menjali Rusi in Slovenci. Glede na to, kako majhna je Slovenija, dosegamo izvrstne rezultate. Moja prijateljica iz drugega kluba je bila letos že tretjič zapored svetovna prvakinja. Na teh tekmah mi je zelo všeč, saj se lahko družim tudi s plesalkami iz drugih klubov. Kljub temu da smo druga drugi konkurenca, smo prave prijateljice.

Tekmovalen ples je lahko veliko bolj naporen kot zgleda. Včasih je na tekmovanjih zelo stresno, sploh pa, ko gre za svetovno prvenstvo, ki je najpomembnejše tekmovanje, konkurenca pa je zelo močna, saj se prvenstva udeležijo iz vsake države samo najboljši. Bila sem že na več mednarodnih tekmovanjih; na Evropskem prvenstvu v Pecsu na Madžarskem ter na svetovnih prvenstvih v Pragi na Češkem, dvakrat v Nemčiji (Riesa) ter dvakrat na Poljskem v Mikolajkiju, kjer sem bila najuspešnejša v kategoriji solo otroci. Dosegla sem 8. mesto. Bila sem tudi dvakratna državna prvakinja. Plešem že od malih nog pri plesnem društvu BPS Radovljica in si življenja brez plesa sploh ne morem predstavljati.

Avtor: Nika Razinger, 7. c

FOTO: ga. Alenka Klinar