S PETJEM IN PLESOM OBARVANA POMLAD

Pred pričetkom prvomajskih počitnic nas je zborovodkinja ga. Mojca Čebulj skupaj s tremi pevskimi zbori, ki delujejo na razredni stopnji naše šole, in s plesnimi točkami popeljala v toplejšo pomlad.

Najprej so se s čudovito glasbeno pravljico predstavili prvo- in drugošolčki. To je bil njihov prvi nastop, a tega ni bilo zaznati, saj so nastopili, kot bi bili odra že vajeni. Glasebno pravljico pa je odlično povezoval učenec Maj Posušen.

Odra pa je vajena učenka Živa Kastelic, ki je odločno in sproščeno povezovala kulturni program.

Sledil je nasopt Sare Halilov, ki je zapela prelepo pesem Oba.

Otroški pevski zbor Zvezdice, ki se je pred kratkim udeležil območnega srečanja pevskih zborov, pa je z veselimi pesmimi zvabil poslušalce k petju in ploskanju ter pričaral pomladno vzdušje v dvorani šole.

Kaj kmalu pa so svoj lonček pristavile tudi pleslake, učenke izbirnega predmeta – ples (pod vodstvom ge. Mojce Čebulj) in učenci, ki letošnje leto obiskujejo interesno dejavnost – ples, ki jo vodi ga. Zehra Biščević.

Vedno pa se med pevci, plesalci, napovedovalci … najde kak skriti talent, ki se najprej predstavi na šolskih odrih, kasneje pa morda na velikih pevskih ali igralskih odrih. Tako bo nanje morda stopila tudi učenka Žana Kostič iz 2. razreda, ki nam je nazadnje zapela pesem Vsi otroci sveta.

BESEDILO: ga. Mojca Čebulj in ga. Mateja Cuznar Zadnik

FOTO: g. Klemen Klemenc