MED KNJIGAMI

V sredo, 12. 4. 2017, smo se sedmošolci odpravili v Občinsko knjižnico Jesenice. Na vhodu nas je sprejela prijazna gospa in nas popeljala na ogled knjižnice. Najprej smo odšli po stopnicah navzgor in si ogledali oddelek za odrasle bralce. Takoj smo opazili, da je  malo prostora, saj so bile knjige zložene celo po tleh in pod stropom.

Ko smo se vračali v pritličje, nam je knjižničarka mimogrede pokazala še, kje je oddelek za študente, nato pa smo zavili na otroški oddelek. Pokazala  nam je tablo s številkami, ki so zaznamovale določene teme, ki so jih opisovale knjige. Dobili smo nalogo, da moramo poiskati dve določeni knjigi, katerih pisatelji so bili napisani na lističih, ki smo jih dobili.

Izbrali smo še eno knjigo, ki se nam je na pogled zdela zanimiva ali pa smo jo že prebrali, ter se odpravili v igralnico. Gospa nam je predstavila še nekaj knjig in nam jih priporočila v branje. Sledil je ogled projekcije o tem, kako se lahko vpišemo v knjižnico in kakšne vrste knjižnic poznamo.

Na koncu so vsakemu izmed nas podarili knjigo z naslovom Kit na plaži. Zahvalili smo se za prijazno voden ogled knjižnice in se odpravili nazaj k pouku.

BESEDILO in FOTO: Nika Razinger, 7.c