TUDI JAZ BI RAD POSTAL NOVINAR!

Učenci, ki obiskujemo izbirne predmete šolsko novinarstvo, vzgoja za medije – tisk in vzgoja za medije – televizija smo se v sredo, 30. 11. 2016, odpravili v Ljubljano. Najprej smo si ogledali televizijsko hišo POP TV, nato pa Časopisno založniško podjetje Delo.

DSC_0422

Nestrpno smo čakali, da vidimo kakega poznanega novinarja ali televizijskega napovedovalca. Ker pa so bili vsi zaposleni s pisanjem člankov in priprav na popoldanska in večerna snemanja, smo večino časa namenili ogledu različnih studiev. Čeprav se z voditelji nismo srečali, smo vseeno vsaj malo začutili, kako je stati za govorniškim pultom, zreti v kamere in brati novice.

DSC_0372

DSC_0393

DSC_0362

Po zanimivem ogledu POP TV-ja smo se podali proti središču mesta in zavili v visoko stavbo, točneje v 2. nadstropje Dela, prav tja, kamor nas je napotil znani novinar Dela. Gospod nam je zelo nazorno predstavil delo časopisnega novinarja in poskrbel, da smo nasmejanih obrazov zapustili veliko pisarno, polno računalnikov, časopisov in ostalega potrebnega gradiva za sestavo (spletnega) časopisnega članka.

DSC_0425

Sledil je ogled oddelka Dokumentacija. Tu se hranijo različni časopisi in revije, ki so vodeni po posameznih letih in dnevih izdaje. Prav zanimivo je bilo prebrati , kaj vse se je pred leti dogajalo na kak dan, na primer na rojstni dan koga izmed nas.

DSC_0430

Ob koncu obiska Dela pa so nas uslužbenci razveselili z darili in nam zaželeli vse dobro.

BESEDILO in FOTO: učenci izbirnih predmetov šolsko novinarstvo, vzgoja za medije – tisk in vzgoja za medije – televizija