NA OTVORITVI RAZSTAVE JESENICE IMAJO SRCE

Projekt Jesenice imajo srce, v katerem je sodelovala tudi naša šola, je dosegel vrhunec v petek, 22. 04. 2016, z otovoritvijo razstave v Kolpernu na Jesenicah.

IMG_2213

Učenci smo tekom šolskega leta pri pouku oblikovali različne izdelke, ki so bili tematsko povezani z osrednjo temo projekta Slovenija ima srce – Jesenice imajo srce. O projektu smo že poročali v enem izmed objavljenih člankov v našem elektronskem časopisu.

IMG_2202

V petek, 22. 04. 2016, ob 9. 30 smo se učenci, ki smo sodelovali na otvoritvi razstave, odpravili do Kolperna na Stari Savi. Tam smo uredili oder in se pripravili na nastop. Pred pričetkom programa smo imeli še vajo in tako svoj nastop še bolj utrdili.

IMG_2208

Podravnateljica šole, ga. Katja Svetlin Piščanec, je gostom namenila nekaj uvodnih besed, nato pa so oder kmalu zavzeli najmlajši udeleženci projekta. Sledili so jim učenci nižjih razredov, ki so nam na prav zanimiv način predstavili različne vrste strank, kot sta modra stranka (ta bi skrbela za kvaliteto hrane), rumena stranka (ta bi skrbela za gibanje) ipd., s katerimi bi lahko izboljšali svoje zdravje in poskrbeli za boljši jutri.

IMG_2212

Proslava ob odprtju razstave, predvsem pa naši zanimivi, izvirni in zelo lepi izdelki pa so navdušili tako župana mesta Jesenice kot tudi vse tiste, ki so omogočili izvedbo projekta in nas obdarili s knjižno nagrado.

BESEDILO: Anja Žunec, 8. a

FOTO: Lara Sintič in Anja Žunec, 8. a