DAN ZA SPREMEMBE

V soboto, 2. aprila 2016, je Slovenska filantropija skupaj z mnogimi društvi in organizacijami širom Slovenije pripravila 7. Dan za spremembe. Rdeča nit prostovoljne akcije, ki je potekala v 69 krajih po vsej Sloveniji, je bila SPOŠTOVANJE.

IMG_0636

Učenke krožka Mladi osrečujemo starejše (Živa Kastelic, Naja Reškovac in Tara Railić) so se skupaj z mentorico, gospo Alenko Mirtič Dolenec, udeležile srečanja v Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice.

IMG_0703

S pomočjo Zgornjesavskega muzeja Jesenice in direktorice muzeja, gospe Irene Lačen Benedičič, smo pripravile stare železarske igre.

IMG_0611

Stanovalke in stanovalci Doma so se lahko preizkusili v metanju podkvic, obešanju perila, vožnji kolesa, sestavljanki ter železarskem spominu.

IMG_0618

DSCN2637

V dopoldanskem času nas je s svojim obiskom presenetil predsednik vlade, dr. Miro Cerar, ki se je preizkusil v igrah in poklepetal z nami.

IMG_0692

Preživeli smo prijetno dopoldne, polno zabave in medsebojnega spoštovanja.

IMG_0689

Ponosne smo, da smo bile del akcije. Pridružujemo pa se predsednici Slovenske filantropije, dr. Anici Mikuš Kos, ki pravi: »Odkrivajmo in spoštujmo dobro v ljudeh  –  tako bo med nami več dobrega in nam bo vsem v življenju lepše.«

IMG_0647

BESEDILO: ga. Alenka Mirtič Dolenec

FOTO: uslužbenci Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice