NOČ Z ANDERSENOM

Noč z Andersenom! To je tista noč, ki jo otroci preživijo ob prebiranju knjig. V 2020 knjižnicah in šolah po svetu se je to dogajalo v noči na prvo soboto v aprilu. Pridružili so se jim tudi naši učenci 2. c razreda. Že petič smo na naši šoli izvedli pravljično noč, vsako leto nekoliko drugače. Letošnja je bila sploh nekaj posebnega, saj je bila ob bralcih ves čas prisotna zlata prinašalka, tačka pomagačka Honey.

DSC_0135

Pravljični večer se je začel ob 19.00. Prva delavnica je potekala v knjižnici. Knjižničarka, gospa Marija Burnik, je mladim ljubiteljem Andersena predvajala odlomke iz filma o Andersenu. Ob tem so se naučili tudi nekaj novih angleških besed. Ali veste, kaj pomeni Thumbelina? Palčica, seveda. Prav pravljico o Palčici jim je v knjižnici prebrala gospa ravnateljica Branka Ščap.

DSC_0110

Pravljična delavnica s tačko Honey je bila letos posvečena Mali morski deklici. Letos mineva 180 let, odkar jo je danski pravljičar napisal. Ker je tudi Honey prišla na pravljični večer, je v nahrbtniku prinesla svojo ninico za spanje in knjigo za branje.

DSC_0079

Gospa Elena Vasilkova je z učenci izvedla ustvarjalno delavnico. Naučila jih je, kako lahko barvamo s plastelinom. Pobarvali so morsko deklico in njen rep so posuli z bleščicami. Svetil se je, kot bi bile na njem res prave luske. Izdelke so ponosno pokazali Honey.

DSC_0101

Zjutraj so igrali družabne igre in uredili razstavo likovnih in literarnih izdelkov. Ali veste, kam bi poleteli učenci 2. c, če bi imeli Andersenov leteči kovček? Svoje, z domišljijo obarvane odgovore na to vprašanje, in še mnoge druge čarobnosti, ki so nastale v projektnem tednu z Andersenom, so zjutraj pokazali svojim staršem.

BESEDILO in FOTO: ga. Janka Bergel Pogačnik