PROJEKT JESENICE IMAJO SRCE – PODELITEV NAGRAD ZA USPEŠNO SODELOVANJE

V torek, 22. 03. 2016, je v naši, tokrat še posebno lepo okrašeni šolski dvorani  (zahvala za okrasitev gre učiteljem podaljšanega bivanja ter njihovim učencem) potekal zaključek projekta Jesenice imajo srce – projekt ekološko-kulturološkega Društva Jasa. Člani omenjenega društva že od leta 1997 izboljšujejo kvaliteto življenja na področju okolja, ekologije, povezovanja ljudi, človekovih pravic, potrošništva, odnosa do živali, rastlin in soljudi. Vedno znova nas navdajajo z upanjem in njihovo glavno vodilo je: Dobro je početi dobro.

IMG_1977

Ko smo se v začetku šolskega leta priključili vseslovenskemu projektu Slovenija ima srce in mu za naš geografski kotiček rekli Jesenice imajo srce, si niti slučajno nismo mislili, da bomo ustvarjali v tako velikem številu. Projekta smo se udeležili prav vsi, to je 618 učencev in 59 mentorjev, pa ne samo v številu sodelujočih, tudi število naših literarnih in likovnih izdelkov je podvojeno. Poučno in poglobljeno branje z ekološko obarvano vsebino in ustvarjanje na dano tematiko nas je združilo v eno bitje srca.

IMG_1984

In zopet smo Jeseničani, tokrat še posebej “Čufarjevci”, dokazali, da imamo veliko srce, saj smo ustvarili toliko, da bo za razstavo, ki jo bodo slavnostno otvorili  22. 04. 2016  v Kolpernu, in na katero vas z velikim veseljem vabimo že sedaj, premalo prostora za vse izdelke.

Tako učenci kot mentorji so bili ob tej priložnosti tudi nagrajeni. Predsednica društva Jasa, ga. Mateja Jamnik, in g. Andrej Stušek, direktor podjetja Enos Jesenice (to podjetje je namreč omogočilo uresničitev projekta Jesenice imajo srce) sta vsem sodelujočim v projektu podelila knjigo Nežno srce. Avtor besedila je Anej Sam, avtorica poezije Neža Maurer, avtor ilustracij pa Boštjan Plesničar.

IMG_1985 (2)

Naj bo kvalitetna vsebina knjige naša popotnica in naše vodilo skozi življenje. Smisel ni v tekmi posameznikov za dosego cilja, ampak v sodelovanju in pomoči drug drugemu. Da resnično imamo srce, pa se prepričajte sami z ogledom fotografij naših izdelkov na spodnji spletni povezavi:

https://drive.google.com/folderview?id=0B8xke-jO6jkuSFFoWlhqa1lTRlk&usp=sharing

BESEDILO: ga. Katja Svetlin Piščanec

FOTO: Šejla Bešić, Margerita Gruene in Lea Jokić, 8. a