VABILO NA ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

Vabimo vas na šolski otroški parlament Osnove šole Toneta Čufarja Jesenice, ki bo v ponedeljek, 7. 3. 2016, ob 18. uri v šolski dvorani. Tema letošnjega otroškega parlamenta je

PASTI MLADOSTNIŠTVA

Učenci od 5. do 9. razreda so se že od meseca oktobra 2015 pogovarjali o temi v razrednih skupnostih in na srečanjih otroškega šolskega parlamenta. Svoja mnenja želijo deliti tudi z odraslimi: učitelji, starši in odgovornimi v lokalni skupnosti.

Odrasli smo tisti, na katere se lahko otroci naslonijo, ko so negotovi, smo tisti, ki jim kažemo pot, ko ne vedo, kam, smo tisti, ki jih lahko poslušamo, razumemo in slišimo, ko veliko govorijo ali pa molčijo. Odrasli smo svojo mladost že izkusili in vemo, da zna biti včasih kruto, včasih lepo, lažje pa je, če imaš ob sebi trdno roko, ki se je lahko v vsakem trenutku oprimeš. Podajmo roko otrokom na prireditvi Otroški parlament s tem, da smo tam, da jih poslušamo in delimo z njimi tudi naše izkušnje, stališča in vrednote. Lepo je hoditi z roko v roki − mlajši in starejši skupaj.

Veselimo se srečanja!

 

Mentorici šolskega parlamenta                                    Ravnateljica

Andreja Jalen, univ. dipl. psih.                                 Branka Ščap, prof. RP

Mateja Cuznar Zadnik, prof. slo.