Sedmošolci na taboru

V ponedeljek, 30. 3. 2015, smo se učenci 7. a in 7. c razreda odpravili na težko pričakovni tabor na Pohorje. Veselili smo se, da bomo s sošolci pet dni skupaj preživeli na drugem koncu Slovenije.

Ko smo po dolgi vožnji prispeli v Dom Planinka, smo se razporedili po sobah in odšli na kosilo.

 051

Sledila je predstavitev dela po posameznih dneh.

037

Iz dneva v dan so dejavnosti postajale  zanimivejše. Tako smo že prvi dan iskali žuželke in se o njih naučili nekaj novega. Vsak dan so po večerji sledile zanimive ure druženja. Ko je napočil čas za spanje, pa smo morali ugasniti luči v sobah in se odpraviti spat. Učiteljice so preverile, če smo res v svojih posteljah, in večkrat se je zgodilo, da smo tudi kako slišali, saj smo se v sobah smejali in kar nismo hoteli zaspati. Zato pa je bilo toliko težje zjutraj, ko nas je navsezgodaj čakala jutranja telovadba.

046

Včasih je telovadbi sledil tudi daljši pohod. Tako smo se odpravili na nordijsko hojo, šli do potočka, kjer smo iskali pokazatelje čiste vode … Najbolj zabavno pa je bilo popoldne, ko smo imeli na sporedu različne aktivnosti – naredili smo bivak iz vej, kurili ogenj, si z ogljem risali po obrazu …

116 154

094  052

No, ni pa manjkalo niti prave zabave, s katero smo si popestrili četrtkov večer. Nekateri izmed nas so plesali, drugi peli, nekaj učencev pa nas je zabavalo s komičnimi predstavami. Zadnja noč je bila res nekaj posebnega, saj smo, kot radi rečemo, zelo dobro “žurali”.

185 200

Napočil je petek in žal smo že morali domov. Veseli pa nas, da smo preživeli lep teden med sošolci in prijatelji.

FOTO: ga. Špela Gregorčič, razredničarka 7. a

Besedilo: Šejla Bešić, 7. a