25. Medobčinski otroški parlament

Učenci osnovnih šol od Kranjske Gore do Žirovnice so se skupaj z mentorji in s predstavniki šol udeležili 25. Medobčinskega otroškega parlamenta. Le-ta je potekal v torek, 17. 03. 2015, na Osnovni šoli 16. decembra Mojstrana.

Letošnja tema parlamenta je bila izobraževanje in poklicna orientacija. Učenci so na medobičnskem parlamentu skupaj z mentorji odgovarjali na različna vprašanja. Našo šolo so zastopali učenci Nejc Pečar, Tamara Brkić, Tamara Črtalič in Dijana Talić, mentorici ga. Andreja Jalen in ga. Mateja Cuznar Zadnik, pridružila pa se jim je tudi podravnateljica ga. Katja Svetlin Piščanec. Udeleženci naše šole so odgovarjali na naslednja vprašanja: Kaj potrebujejo osnovnošolci za načrtovanje poklicne kariere?; Na kaj morajo biti pozorni, ko se odločajo za nek poklic? in Kaj je pomembno pri načrtovanju poklicne poti? Učenci so odovore zapisali na plakat in ga predstavili.

mop_8 (2)

Ostale skupine pa so obravnavale naslednje teme: Srednješolskega programa za moj želeni poklic ni, kaj pa sedaj?; Hobi za hobi ali za poklic; Tudi jaz bi bil/a uspešen/na podjetnik/ca; Tradicionalni obrtniški poklici; Poklici v prihodnosti ter Če bi bil minister za šolstvo … Njihove ideje, zamisli in sklepe pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

mop_2 (2) mop_3 (2)

mop_4 (2) mop_5 (2)

mop_7 (2)

FOTO: Nives Košir Maček

Besedilo: mentorica Mateja Cuznar Zadnik