Zanimiv in zabaven športni dan

Učenci od 6. do 9. razreda smo imeli v torek, 10. 2. 2015, zimski športni dan. Pred šolo smo se zbrali ob 8. uri in 10 minut, odšli na malico, nato pa smo se peš odpravili do dvorane Podmežakla. S seboj smo imeli topla oblačila, primerno obutev, športne copate in drsalke. Kdor ni imel svojih drsalk, pa si jih je lahko izposodil. Ko smo končno prispeli do dvorane, smo osmošolci najprej odšli na drsanje, ostali razredi pa na druge različne aktivnosti.

2015.2.10. OŠ TČJes (32)

Po prvi aktivnosti smo se odpravili na curling. Najprej so nam razložili pravila igre, nato pa smo tekmovali v skupinah in si sproti zapisovali točke. Meni je bilo na curlingu zelo všeč. Naučila sem se nekaj novega, poleg tega pa sem spoznala, da je ta šport precej bolj zahteven, kot sem sprva mislila.

2015.2.10. OŠ TČJes (18) 2015.2.10. OŠ TČJes (7)

Sledila je aktivnost na kegljišču. Tudi tu nam je gospod najprej pojasnil, kako je potrebno igrati, nato pa smo se že kar pogumno podali na kegljišče. Seveda pa tudi tu ni šlo brez tekme, saj smo si vneto zapisovali dosežene točke.

2015.2.10. OŠ TČJes (35)

Po malici pa je prišel čas za dejavnosti v prostoru poleg dvorane. Preobuli smo se v športne copate in odšli v telovadnico. Na začetku smo skakali v krogih in se pri tem zelo zabavali, sledile so igre v telovadnici, ki so nas pošteno utrudile, a predvsem nas je utrudil smeh. Po pogovoru s sošolci nam je bila najbolj všeč prav igra z obroči, ki ni bila samo zabavna, ampak tudi precej napeta.

2015.2.10. OŠ TČJes (26)

Nekateri učenci pa se niso “spopadali” z obroči, temveč so se predali glasbi in plesu, aktivnost pa nadaljevali v dvorani za namizni tenis.

2015.2.10. OŠ TČJes (31) 2015.2.10. OŠ TČJes (14)

Dan nam je hitro minil, mogoče celo prehitro. Kljub temu da nismo dneva preživeli na snegu in mrazu, smo se imeli zelo lepo. Veliko smo se družili, se zabavali in spoznali nove, manj poznane športe.

Tia Koselj, 8. c