Moj dan s Piko Nogavičko

Nekega dne sem šla na sprehod. Slišala sem smeh in bila je Pika Nogavička. Spoznali sva se in počeli veliko zabavnih stvari. Naučila me je kolesa, stoje na eni roki, prevala … Zgradili sva raketo in odšli na planet Pluton. Pristali sva. Stopili sva in se začeli igrati. Postali sva lačni in odšli sva v raketo ter pojedli sendviče. Zopet sva odšli ven in BUM!!, raketa je padla. Piko sem vprašala, ali jo lahko popravi. Skupaj sva jo popravili. Odleteli sva na Zemljo. Mamici in atiju sem povedala, kako sem doživela dan s Piko Nogavičko.

Ela Markizeti, 3. c

IMG_0034 (2)

Moje ime je Gaja. Preselila sem se v mesto, ki se imenuje Pika Nogavička. Tako se je imenovalo, ker je tam živela Pika Nogavička. Vsi so jo klicala Pika. Spoznali sva se v restavraciji, ki se je imenovala Pikin čevelj. Igrali sva se po cele dneve. Neke zime se nama je pridružila tudi moja prijateljica Mergime. Tudi Mergime in Pika sta se počasi dobro ujeli. Pika se je nekega mrzlega dne odločila, da bi morale zaslužiti malo denarja. Mergime se je spraševala, le kako naj zaslužimo denar. ” Oh, to pa res ni težko!” je rekla Pika. “Med dve hiši bomo napeljali vrv in potem bom jaz hodila po njej. Ljudje me bodo občudovali in nam plačevali, da bi videli še več mojih vragolij.” In tako smo zaslužile veliiiiiiko denarja in si kupile veliko sladkarij.

Gaja Skender Rozman, 3. c

V ponedeljek zjutraj sem šla prespat k Piki Nogavički. Bilo je res super. Šli sva na izlet v Južno Ameriko. Tam je bilo veliko kamel. Ena izmed njih je bila zelo poredna. Pika jo je prijela za noge in ji rekla: »Če boš pridna, te bom spustila dol.« In odgovorila je: »Seveda bom pridna, samo spusti me dol.« Spustila jo je. Šli sva domov in pojedli palačinke. Doma pri Piki sva se igrali skrivalnice. Jaz sem mižala. Pike nisem našla dve uri. Potem sem šla domov.

Nuša Klinar, 3. c

IMG_0008 (2)

Zjutraj sem se zbudil in šel sem na sprehod. Srečal sem Piko Nogavičko. Šla sva v vilo Čira-Čara. Jedla sva špagete. Bili so tako dolgi, da sem jih moral prerezati s škarjami. Z balonom sva odšla na morje. Lovila sva ribe in zakurila ogenj. Spekla sva ribe in jih pojedla. Krožnik sva naredila iz palic. Ribe so bile zelo okusne. Naredila sva si hišico iz palic. Začelo je deževati, zato sva šla v hišico. Zelo je bilo udobno. V hišici sva igrala človek ne jezi se. Ko je nehalo deževati, sva šla domov po hrano. Odpravila sva se na morje in tam živela.

Ažbe Razingar, 3. c