Komu pa bi ti spekel decembrsko potico?

Jaz bi spekla potico babici in dediju, ker ju imam zelo rada. Spekla bi jo tudi mamici, ker vedno kaj dela z mano in ker jo imam rada. Pa tudi Neži, Evi in Dori, ker so moje najboljše prijateljice.

Zala Pia Biček, 4. c

Jaz bi spekel potico babici, saj kadar nimam kosila v šoli, mi ga skuha ona. Potico bi spekla tudi mamici, ker me ima zelo rada, Galu, ker sva prijatelja, četrto potico pa bi dal teti, ker se znoriva ob glasni glasbi. Zadnjo potico pa bi dobil ati, ker skupaj preživiva lepe večere ob hokeju.

Mai Crkinć, 4. c

Jaz bi spekla potico Zali Piji zato, ker je moja prijateljica. Potico bi spekla tudi sošolki Neži, ker se z njo dobro razumem. Tudi Evi, ker je najboljša sestra. Spekla bi jo tudi mamici in atiju, saj sta najboljša in najbolj prisrčna starša.

Dora Samardžija, 4. c

Prvo potico bi spekla mamici, ker jo imam zelo rada. Spekla bi ji orehovo potico, ker jo ima najraje. Drugo bi spekla atiju, ker ga imam rada, spekla pa bi mu pehtranovo potico, ker jo ima zelo rad. Tretjo potico bi spekla sestri Tinki, da bi jo razveselila za praznike. Njej pa bi spekla kokosovo potico. Četrto potico bi spekla stari mami, zato ker jo imam rada. Staro mamo bi tako zelo razveselila. Dobila pa bi makovo potico. Peto potico bi spekla babici, da bi se posladkala z njo. Spekla pa bi ji rožičevo potico.

Neža Tonjec, 4. c