Zmaga na Pokljuki

Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka tudi letos povabila učence slovenskih osnovnih šol na brezplačen ogled svetovnega pokala v biatlonu na Rudnem polju. Učenci so glasno in veselo navijali za vse športnike, najbolj glasni pa so bili takrat, ko so se na snežnem stadionu pojavile Slovenke. Seveda pa so jim poleg bučnega navijanja prav prišli transparenti, s katerimi so bodrili slovenske tekmovalke, predvsem Tejo Gregorin, našo najboljšo biatlonko.

IMG_0188IMG_0191

IMG_0204IMG_0195

Otroci so v šolah izdelali navijaške transparente in se z njimi predstavili na Pokljuki. Skupina, sestavljena iz predstavnikov Zavarovalnice Triglav in tekmovalcev moške ekipe slovenskih biatloncev, je med petdesetimi transparenti izbrala najboljše tri, ki so jih v okviru natečaja »Naj navijaški transparent« izdelali učenci. Tudi učenci 3., 4. in 5. razreda naše šole, ki so vključeni v podaljšano bivanje, so skupaj z učitelji izdelali tri zelo zanimive in izvirne plakate. Prvi je predstavljal tek, drugi tarčo, tretji pa zmago Teje Gregorin.

IMG_0194IMG_0199

Komisijo so prepričali prav transparenti, ki so jih izdelali učenci naše šole. Zmaga je bila pravo presenečenje, saj kot so povedali, je sploh niso pričakovali. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Rovte, tretje pa učenci iz Osnovne šole Naklo. Nagrade so najboljšim podelili Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič.

IMG_0192BMW IBU World Cup Biathlon, Pokljuka, December 2014

Veselje ob tem dogodku je bilo nepopisno, ponosni otroci pa so se hiteli slikati z olimpijci. Več o dogajanju na Poklljuki pa si lahko ogledate na spletni strani https://www.youtube.com/watch?v=nFD6O2ZgxFA&feature=youtu.be

BMW IBU World Cup Biathlon, Pokljuka, December 2014IMG_0205

Besedilo: Nejc Pogačnik, učitelj telesne vzgoje, in Mateja Cuznar Zadnik, učiteljica slovenščine

FOTO: Nejc Pogačnik, učitelj telesne vzgoje